Składniki:
na ok. 20 sztuk
- 175 g ciasteczek oreo
- 500 g twarogu sernikowego
- 250 g mascarpone
- 2/3 szklanki cukru
- 1 budyń śmietankowy (w proszku) ok. 35-60 g
- 1 cukier wanilinowy
- 1 jajko
ORAZ:
- do posmarowania wierzchu: 4 łyżki mleka skondensowanego z tubki
- owoce: borówki
Przygotowanie:
Przygotować foremki na babeczki i wypełnić je papilotkami (jeśli macie silikonowe to nie trzeba papilotek). Piekarnik nagrzać do 180 stopni C (góra i dół bez termoobiegu).
Ciasteczka zgrubnie posiekać na desce i włożyć do papilotek.
Zmielony twaróg sernikowy włożyć do miski, dodać mascarpone, cukier, budyń (proszek) i cukier wanilinowy, zmiksować na jednolitą masę. Dodać jajko i znów zmiksować do połączenia się składników.
Masę wyłożyć na ciasteczka do wysokości papilotki. Wstawić do piekarnika i piec przez ok. 15 minut do ścięcia się masy. Wyjąć z piekarnika i przestudzić.
Wierzch posmarować cienką warstwą mleka skondensowanego i ułożyć owoce.
Smacznego!
Słodkości <3