Składniki: (na 1 blaszkę) w razie potrzeby podwoić ilość składników
- 110 g masła w temperaturze pokojowej
- 50 g cukru pudru
- 1 zółtko
- 150 g mąki pszennej
- 25 g mąki ziemniaczanej
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- szczypta soli
Przygotowanie:
Masło umieścić w misie miksera i zmiksować na puszystą masę. Dodać cukier, cały czas mieszając, następnie dodać żółtko i ekstrakt z wanilii, zmiksować.
Do masy dodać mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, sól i zmiksować na gładką masę.
Wyłożyć blaszkę papierem do pieczenia, i wycisnąć najlepiej maszynką ciastka o ulubionym kształcie.
Piec w temperaturze 180*C przez ok 15 minut – program góra-dół.
Smacznego!
