Składniki:
około 30 sztuk 2 blachy
- 1 opakowanie kremu orzechowego kokosowego 340 g
- 3 jajka
- 1/2 szklanki cukru
- 2 szklanki mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody
- szczypta soli
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- 1 tabliczka czekolady mlecznej drobno posiekanej
Wykonanie:
Krem orzechowy, jajka oraz cukier ubijać przez około 5 minut aż masa będzie puszysta.
W oddzielnej misce wymieszać mąkę pszenną z sodą, proszkiem do pieczenia, solą i cukrem waniliowym. Suchą mieszankę wsypać do masy porcjami i miksować do połączenia składników.
Na koniec dodać czekoladę i delikatnie wymieszać.
Nagrzać piekarnik do temperatury 180*C. Z ciasta uformować wałek i kroić nożem talarki na grubość 5 mm. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, układać ciasteczka w odstępach. Wstawić do nagrzanego piekarnika na około 15 min aż brzegi zaczną się rumienić.
Smacznego!