Składniki (12 sztuk):
- 100 g masła w temperaturze pokojowej
- 80 g cukru trzcinowego
- 1 duże jajko
- 190 g mąki pszennej
- 1/3 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli himalajskiej
- 50 g gorzkiej czekolady
- 50 g mlecznej czekolady
- 50 g białej czekolady
Miękkie masło dokładnie zmiksować z cukrem, a następnie dodać jajko i ubić mikserem na jasną, puszystą masę. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli, zmiksować do połączenia na niewielkich obrotach. Na koniec dodać czekoladę pokrojoną w mniejsze kawałki i delikatnie wymieszać łyżką. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku rozgrzanym do 160*C (funkcja: termoobieg) przez 15 minut.
Smacznego!