Składniki:
Ilość: 32 sztuki ciasteczek średniej wielkości
- 200 g masła
- 3/4 szklanki cukru
- 3 jajka
- 400 g mąki pszennej
- 150 g czekolady deserowej
- 1 szklanka orzechów włoskich
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie:
Orzechy i czekoladę drobno siekamy.
Masło rozpuszczamy na małym ogniu i jak nieco przestygnie mieszamy z cukrem. Dodajemy jajka i miksujemy na puszystą masę.
Do osobnego naczynia wsypujemy mąkę dodajemy proszek do pieczenia oraz pokrojone orzechy i czekoladę.
Suche składniki stopniowo dodajemy do mokrych i miksujemy do połączenia składników.
Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia formujemy niedużej wielkości ciasteczka
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 20 minut ( do momentu aż zaczną się rumienić)
Smacznego!