Składniki:
- 75 g mlecznej czekolady
- 250 g borówek
- 15 g mąki ziemniaczanej
- 160 g masła
- 3 jajka
- 80 g cukru
- szczypta soli
- 300 g mąki pszennej
- 130 ml mleka
- 130 ml jogurtu naturalnego
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
Przygotowanie:
- Łamiemy czekoladę na drobne kawałeczki
- Myjemy dokładnie borówki, osuszamy ręcznikiem i mieszamy z mąką ziemniaczaną
- Jajka, mąkę, mleko, jogurt, miękkie masło, cukier, sól, proszek do pieczenia i mieszamy mikserem do uzyskania jednolitej masy
- Do zmiksowanej masy dodajemy borówki i czekoladę i delikatnie mieszamy łyżką
- Zalewamy foremki z papilotkami (lub silikonowe) masą do 2/3 wysokości.
- Pieczemy je w piekarniku przez ok.25-30minut w 200’C.
Smacznego! 🙂